Hvor mange timers søvn har du brug for?

By | maj 27, 2022

Hvor meget søvn har du virkelig brug for? Dit søvnbehov kan blive påvirket af din alder og livsstil. Forskning viser, at du højst har brug for syv timers søvn om natten. Du bør dog sigte mod at få mindst ni timer. Din krop kan reparere sig selv og forhindre fremtidige problemer ved at få nok søvn. Der er mange faktorer, der påvirker, hvor meget søvn du har brug for. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at få den søvn, du har brug for hver nat.

Det er ikke så simpelt, som du måske tror, at finde ud af, hvor meget søvn du skal få. Forskning viser, at otte timers søvn per nat er den ideelle mængde. Deltagerne blev placeret i mørklagte rum i så længe som 32 dage. Forskerne analyserede derefter deltagernes søvnmønstre for at bestemme den optimale søvnlængde. Forskellige mennesker har brug for mere søvn end andre. Det er ligegyldigt, hvor meget du sover, det er vigtigt at få nok.

Mens de gennemsnitlige voksne søvntimer er syv til ni timer, kan hver persons behov variere. Hvis du er usikker på dine søvnbehov, er det værd at tale med en læge eller søvnekspert som fx sleepzone.dk. Børn og spædbørn har brug for mere søvn end voksne. Voksne over 65 år bør sigte mod at få syv til otte timers søvn hver nat. Drerup tilbyder to måder at hjælpe dig med at bestemme, hvor meget søvn du har brug for.

Kvinder har brug for mere søvn end deres mandlige kolleger. Undersøgelser har vist, at folk, der sover mindre end ni timer om natten, har en 23% større chance for at blive overvægtige. Kvinder har dobbelt så stor risiko for angst og depression end dem, der sover mindre end seks timer om natten. Kvinder, der har børn, er også mere tilbøjelige til at opleve søvnløshed end deres mandlige kolleger. Deres søvn kan blive forstyrret af hormonelle ændringer, graviditet og postpartum sundhed.

Forskning har vist, at unge i gennemsnit har brug for syv til ni timers søvn hver nat. Dette er højere for teenagere end det er for voksne. Syv til ni timer er nok for yngre mennesker. Syv til ni timer er den ideelle tid for dem mellem 26 og 64. Det er vigtigt at bemærke, at ældre voksne har brug for syv til ni timers søvn. Tal med din læge, hvis du føler, at du ikke får nok søvn.

Hvis du er en person med høj energi, skal du muligvis øge mængden af søvn, du får. Du bør sigte mod at få ni timers uafbrudt søvn, hvis du pendler eller arbejder lange timer. Du kan ende med en søvngæld, der kan tage op til fire dage at betale af. Selvom du får meget søvn, er det muligt at føle sig træt og søvnig hele dagen. Du kan genoprette balance og døsighed ved at tage en kort lur.